Vorig jaar berichtten we u al over onze nieuwe samenwerking met e-health specialist Boomerweb. In de tussentijd hebben onze ontwikkelaars hard gewerkt en kan de eerste zorgaanbieder na de zomer van start met mijnCaress Connect Boomerweb!

E-health specialist
De innovatieve apps van Boomerweb maken zorg op afstand mogelijk, vergroten medicatieveiligheid en verbeteren wondzorg. In 2017 won de Medicatie Controle App de KNMP Zorginnovatieprijs en sindsdien werken meer dan 150 zorginstellingen en 500 apotheken met de apps van Boomerweb. Naast de Medicatie Controle App biedt Boomerweb ook apps voor de ondersteuning van wondzorg en beeldzorg.

Fasering in samenwerking
In de samenwerking met Boomerweb hebben we een fasering aangebracht. Hierdoor kunnen eindgebruikers snel beschikken over de eerste resultaten van onze samenwerking, leren wij van hun ervaringen bij het praktijkgebruik van de integratie en kunnen we met hun ervaringen de doorontwikkeling van onze integratie verbeteren. In fase 1 hebben we mijnCaress geïntegreerd met de Wond Zorg App en de Medicatie Controle App waarmee de volgende functionaliteiten beschikbaar komen:

  • Cliëntgegevens in de apps worden automatisch gevuld vanuit de mijnCaress cliëntenadministratie;
  • Zorgverleners kunnen de apps starten vanuit het ECD. Zij worden dan automatisch ingelogd in de apps en de corresponderende cliënt wordt automatisch voor hen opgezocht. Uiteraard blijven de apps ook rechtstreeks toegankelijk.
  • Wondrapportages in de app worden doorgestuurd naar mijnCaress en komen beschikbaar in het volledige rapportageoverzicht van de cliënt;
  • Geregistreerde tijd voor dubbele medicatie controle kan geïmporteerd worden in mijnCaress en daar verder financieel worden verwerkt.

Zorgverleners krijgen zo snel en eenvoudig een compleet beeld van de zorg. Bovendien verminderen we de administratieve lasten, doordat gegevens maar één keer hoeven te worden vastgelegd.

Start eerste pilot
Begin september starten we de eerste pilot in het veld. We zijn erg benieuwd naar de reacties van de eerste gebruikers en zullen deze in het najaar weer met u delen via onze nieuwsbrief.

Wilt u ook deelnemen aan de pilot ‘mijnCaress Connect Boomerweb’? Neemt u dan contact op met Mark Byrman (mark.byrman@pinkroccade.nl) of Anne Roeleveld (aroeleveld@boomerweb.nl)

Share This