Ook PinkRoccade Healthcare, waar mijnCaress onder valt, heeft in het kader van de AVG/GDPR haar privacyverklaring aangepast en helder verwoord. Je vindt deze nieuwe privacyverklaring op https://www.pinkroccade-healthcare.nl/privacyverklaring/. Wij hebben je hierover geen mail gestuurd, zoals veel bedrijven wel gedaan hebben, omdat wij ook voor 25 mei jouw privacy en die van jouw organisatie al serieus namen. Er is dan ook niet veel veranderd in onze privacyverklaring.

Privacy en mijnCaress

Het team van mijnCaress is zich ervan bewust dat wij werken met gevoelige data en dat wij er samen met onze klanten voor moeten zorgen dat deze data niet onbedoeld toegankelijk is voor derden. Om daarvoor te zorgen heeft PinkRoccade Care al ruim voor 25 mei met Power-of-4 een Privacy Impact Assessment (PIA) op mijnCaress uitgevoerd, wordt de mijnCaress software continu op kwetsbaarheden getest door EY en trainen we medewerkers ten aanzien van privacy en security. We zijn transparant over ons privacybeleid (https://www.pinkroccade-healthcare.nl/privacybeleid ), gecertificeerd voor NEN7510 (https://www.pinkroccade-healthcare.nl/nieuws/nen-7510/) en hebben een privacy roadmap samengesteld voor mijnCaress.

Is jouw organisatie al AVG proof?

Wij kunnen jouw organisatie helpen met het AVG proof krijgen. Zo kunnen we ook voor jouw organisatie een PIA uitvoeren op mijnCaress en bieden we een e-learning aan om ook jouw medewerkers op de hoogte te brengen van de veranderende wet- en regelgeving rondom de AVG. Deze e-learning is speciaal gemaakt voor medewerkers in de zorg. Neem voor meer informatie over het uitvoeren van een PIA of de e-learning met je accountmanager of mail naar care@pinkroccade.nl.

En hoe zit het met jouw cliënten?

We zien dat onze klanten zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden op het gebied van privacy en projecten uitvoeren om medewerkers bewust te maken van hun verantwoordelijkheid daarin. Een belangrijke resterende vraag is echter; hoe staat het met de cliënt en zijn omgeving? Realiseren de gebruikers van het mijnCaress Cliëntenportaal zich ook dat de keuzes die zij maken van invloed zijn op de mate waarin hun data gedeeld wordt? Lees meer hierover in het artikel https://www.mijncaress.nl/client-data-delen-samen-veilig.

Share This