Innovatie, e-health, interoperabiliteit. Zomaar wat termen die ik niet alleen bij PinkRoccade Care regelmatig voorbij zie komen, maar waar onze klanten ook dagelijks mee bezig zijn. Het is belangrijk om steeds vooruit te blijven kijken. Welke technologische en digitale ontwikkelingen kunnen we gebruiken om de zorg te helpen met hun uitdagingen? Hoe kunnen wij bijvoorbeeld, door slim te partneren, de administratielast verminderen?

Domotica

Het zijn vraagstukken waar we niet alleen over nadenken, maar waar we inmiddels ook dagelijks mee aan de slag zijn. Samen met onze partners en klanten! Zo komen er volgende week vertegenwoordigers van 9 zorgorganisaties naar Apeldoorn om samen te brainstormen over domotica en het ECD. Tijdens deze sessie komen vragen aan bod als ‘Welke informatie uit domotica voegt waarde aan mijnCaress en andersom?’ en ‘Welke prioriteiten zouden jullie leggen bij koppelingen tussen domotica en mijnCaress?’. Deze input zetten we gelijk in tot bruikbare user stories, zodat oplossingen ook gelijk concreet worden. En wij hier op korte termijn mee verder kunnen.

Innovatie

Innovatie is ook het hoofdthema op onze stand tijdens Zorg & ICT. En ook hier willen we het niet alleen bij praten houden. Daarom hebben we een conceptual visualiser geregeld die de gesprekken over de toekomst van het ECD die we graag met jullie voeren gelijk omzet in beeld. Dat levert niet alleen een leuke herinnering aan uw bezoek aan onze stand op, maar geeft ons beiden houvast in onze gezamenlijke route naar die toekomst.

Interoperabiliteit

De uitwisseling van (medische) data is een thema wat de agenda van u en ons steeds meer domineert. Wij vinden het prettig om te zien dat in het land dit thema in toenemende mate aandacht krijgt. Programma’s als Medmij en Inzicht worden concreter.

Onze Product Managers zijn dagelijks bezig met het mede-bepalen van de landelijke agenda bij de diverse werkgroepen op dit thema. Indien nodig zetten wij gerichte samenwerkingsverbanden op om specifieke oplossingen in mijnCaress te integreren of om mijnCaress met hen te koppelen.

Innovatie, e-health, interoperabiliteit. Termen die wij gebruiken om mijnCaress te verbeteren. Met altijd hetzelfde doel voor ogen: meer doen met dezelfde handen.

 

avatar

Martijn Bakkers

Managing Director PinkRoccade Care

martijn.bakkers@pinkroccade.nl

Share This