Afgelopen december maakte ik de overstap van wijkverpleegkundige bij TMZ naar de afdeling Customer Care van PinkRoccade Care. Bij TMZ werkte ik de laatste twee jaar ook als functioneel applicatiebeheerder van mijnCaress. Daarnaast maakte ik deel uit van de co creatiegroep Omaha en was ik trouw aanwezig bij de inspiratiesessies.

Ik dacht dus dat ik een redelijk goed beeld had van de sfeer en cultuur van Care. Maar ik had me er ook op voorbereid dat het desondanks een grote overstap zou zijn. Want ik was wel prima op de hoogte van de werkwijze van de door TMZ gebruikte onderdelen van mijnCaress, maar ik besefte ook dat het totale pakket veel meer inhoudt. Nu, na drie maanden verder, wil ik graag met jullie delen hoe deze eerste maanden zijn verlopen.

Medewerkerportaal als specialisme
Binnen Customer Care wordt ik opgeleid met het Medewerkerportaal als specialisme. Dat betekent dat ik één van de drie personen ben die zich vooral richten op het Medewerkerportaal. Vanaf dag 1 ben ik dan ook ondergedompeld in de wereld van mijnCaress in het algemeen en dit portaal in het bijzonder. Mijn collega’s Krista en Charlotte, de andere twee specialisten op het gebied van het Medewerkerportaal, hebben me alle ins and outs geleerd. Eerst heb ik een aantal weken met hen meegekeken, daarna ben ik voorzichtig begonnen met het aannemen van de telefoon. Op deze manier kwam ik vanzelf steeds beter in de materie te zitten. Inmiddels pak ik de meldingen die binnenkomen allemaal zelf op. Waarbij ik nog wel heel regelmatig de hulp van collega’s nodig heb. Elke call die ik behandel brengt me weer een stukje verder.

Heel veel geleerd
Inmiddels staat het zwangerschapsverlof van Krista voor de deur en ga ik heel hard mijn best doen om haar zo goed mogelijk te vervangen. Ik heb de eerste maanden ervaren als een enorme bak met informatie die over me heen werd gegooid, waarbij langzaam van alle onderdelen steeds meer puzzelstukjes op z’n plek gaan vallen. Ook leer ik steeds beter wie welke taken heeft op de afdeling Ontwikkeling, en waar ik dus moet zijn met vragen en verzoeken. Ondanks dat ik al jaren werkte met mijnCaress, heb ik dus nog steeds heel veel bij moeten leren. Aan de andere kant zitten vergt toch echt wel veel meer diepgaande kennis van het systeem.

De goede keus
Ik ben erg tevreden met mijn overstap! Mede door de manier ik vanaf dag 1 ben opgenomen in het team. Ik ben ervan overtuigd dat ik vanuit zowel mijn kennis als (wijk)verpleegkundige als mijn ervaringen met mijnCaress als functioneel applicatiebeheerder van meerwaarde ben. Zowel voor het Customer Care team als voor de applicatiebeheerder/klant. Ik hoop dan ook op mooie ervaringen en waardevolle klantcontacten de komende tijd!

Dennis Dikkers is Applicatie Specialist bij mijnCaress.

Share This