Dagelijks gebruiken jij en je collega’s mijnCaress als elektronisch cliëntdossier. Om aan te blijven sluiten bij jullie werkzaamheden én behoeften van cliënten en mantelzorgers, brengen wij ieder kwartaal een nieuwe release van mijnCaress uit. De afgelopen maanden werkten wij aan mijnCaress 4.14, die op donderdag 25 juli is vrijgegeven. De belangrijkste vernieuwingen in deze release kwamen ook nu weer tot stand met input van onze gebruikers. Via mijnCaress Preview hadden zij doorlopend inzage in de release in wording en konden er al in een vroeg stadium commentaar op leveren.

In deze versie staan centraal:

 • Formatiemonitor
 • mijnCaress ZorgApp
 • Ondersteuning Wet Zorg en Dwang
 • Optimalisatie financiële processen
 • Dossier optimalisaties
 • Backoffice optimalisaties
 • Import productgegevens en contracten
 • Uitbreiding Viewlaagrapporten
 • Geavanceerd autoriseren

Kortom: een release met heel veel verbeteringen voor jou en je collega’s!

Formatiemonitor

Personeelstekort, planningsproblemen,patiënten die niet aangenomen worden vanwege personeelstekort. Het zijn gebeurtenissen die helaas veel voorkomen in de zorg. Het tekort loopt volgens het ministerie van Volksgezondheid op tot maar liefst 125.000 vacatures. Wat in deze situatie kan helpen is optimaal inzicht. Want op welke afdeling is er een tekort? En waar zijn misschien teveel mensen? Dus: wie heb ik in dienst, welke kwalificaties heeft hij/zij, op welke afdeling kom ik mensen tekort en waar heb ik uren over? En wie kan ik dan het beste benaderen? Een dergelijke planningstool bestond nog niet, tot nu!

mijnCaress ZorgApp

Maximale tijd en aandacht voor de cliënt binnen de daarvoor besteedbare middelen. Dát is wat iedere zorgmedewerker en zorgorganisatie wil bereiken. Maar hoe doe je dat? Winst in termen van tijd en aandacht valt nu vooral nog te behalen in het zorg- en behandelproces zelf. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van slimme en eenvoudige apps die de administratieve lasten van de zorgmedewerker wegnemen en de cliënttijd verhogen.

Ondersteuning Wet Zorg en Dwang

Omdat in 2020 de Wet zorg en dwang (WZD) in werking treedt in plaats van de Wet bijzondere opnemingen psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ), passen we hierop alvast de functie ‘Vrijheidsbeperkingen’ aan.

Optimalisatie financiële processen

 • We zijn bezig met een verbetertraject om de financiële processen in mijnCaress te optimaliseren, nog beter te maken dan ze al zijn. De doelen voor dit project zijn:
  Op elk moment van de tijd inzicht;
 • Verbeterde aansluiting tussen legitimatie, registratie, facturatie, declaratie en journalisering (zogenaamde vierkantscontrole);
 • Eenvoudiger verwerken van problemen;
 • Inzicht op ieder niveau

In deze release zitten een aantal handige verbeteringen op dit gebied!

Dossieroptimalisaties

Omdat we altijd de kern van ons ECD blijven verbeteren, zal de zorg ook in de 4.14 merken dat een aantal zaken makkelijker is geworden.

Backoffice optimalisaties

Naast de ontwikkelingen voor de zorg en behandeling is vanzelfsprekend de backoffice ook zeer belangrijk. De administratie moet met zo min mogelijke moeite op orde en overzichtelijk zijn! Daarom werken we in verschillende releases ook aan de backoffice.
In deze release zitten een aantal handige verbeteringen om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren!

Import productgegevens en contracten

Zorgaanbieders met een groot geografisch verzorgingsgebied krijgen ieder jaar weer te maken met veel veranderingen in zorgcontracten en externe productcoderingen. Vaak worden de wijzigingen pas tegen het einde van het jaar bekend en moeten ze voor de jaarwisseling in korte tijd worden doorgevoerd in het ECD. Dit vraagt veel handmatig invoerwerk. Tijdsdruk en een gebrek aan overzicht leiden hierbij tot fouten, afkeur en herstelwerk in het declaratieproces

Uitbreiding Viewlaagrapporten

mijnCaress Monitor biedt je uitgebreide stuurinformatie op het gebied van kwaliteit, productie en registratie. De datastructuur van mijnCaress Monitor is geoptimaliseerd voor weergavesnelheid en ontkoppeld van de productiedatabase. Zo kun je complexe stuurinformatie snel weergegeven zonder risico op een traag ECD voor je collega’s. Soms heb je echter ook behoefte aan realtime informatie, omdat gegevens snel veranderen of om je invoer direct te kunnen controleren. Hiervoor bieden we de mijnCaress Viewlaag. Deze haalt haalt gegevens rechtstreeks uit de productiedatabase en is dus altijd actueel. In versie 4.14 hebben we weer een flink aantal standaard Viewlaag-rapporten toegevoegd.

Geavanceerd autoriseren

Vooral voor behandelaren, maar ook in situaties waarin de zorg met extra gevoelige gegevens werkt, is het soms nodig om cliëntinformatie extra af te schermen, omdat het te risicovol is als de informatie naar buiten komt.

Uitgebreide informatie over hoe bovenstaande functionaliteiten werken en wat deze uw organisatie kunnen opleveren kunt u lezen in de Highlights-brochure.

Share This