Personeelstekort. Planningsproblemen. Afdelingen die gedwongen hun deuren moeten sluiten. Patiënten die niet aangenomen worden vanwege personeelstekort.

Het zijn gebeurtenissen die helaas veel voorkomen in de zorg. Met name de afgelopen jaren lijkt het personeelstekort én het gebrek aan gekwalificeerde mensen een extreme vlucht te hebben genomen. Als er niets gebeurt, is de verwachting dat het personeelstekort over vier jaar oploopt tot 125.000 mensen, waarschuwt het ministerie van Volksgezondheid.[1]

Deze aantallen zijn natuurlijk beangstigend. Helemaal als je je bedenkt dat er alleen vandaag de dag al ruim 30.000 vacatures openstaan in de zorg die maar niet opgevuld worden. Regelmatig lees je daarom in het nieuws over zorgorganisaties die afdelingen gedwongen moeten sluiten, omdat er gewoonweg geen personeel te vinden is.

Gebrek aan inzicht

Daarnaast is er ook een gebrek aan inzicht. Want áls er al personeel is, weten organisaties vaak niet hoe ze deze mensen moeten inplannen over de verschillende afdelingen die er zijn. Dat komt mede doordat organisaties geen up-to-date informatie beschikbaar hebben over hun personeel. Vragen als “welke formatie heb ik?”, “welke formatie heb ik nodig?” en “hoe zet ik deze formatie slim in?”, zijn dan ook binnen elke zorgorganisatie actueel.

En dat een goede formatieplanning essentieel is, blijkt wel uit ziekteverzuimcijfers. Onderzoek (februari 2018) wijst uit dat het ziekteverzuim met name is toegenomen door verhoogde werkdruk[2]. Het lijkt wel een vicieuze cirkel; de werkdruk is hoog waardoor er meer ziekteverzuim is, en door dit ziekteverzuim wordt de werkdruk nóg hoger bij het ‘achterblijvende’ personeel. Om dit enigszins op te vangen roepen organisaties vaak de hulp in van flexkrachten, wat het qua planning nog véél ingewikkelder maakt.

Slimme zoekmachine

Wat je eigenlijk zou willen, is dat je een soort zoekmachine tot je beschikking hebt waarin je alle (voor jou) relevante gegevens kunt invoeren – en dat er met één druk op de knop een resultaat uit komt rollen waar je mee verder kunt. Vergelijk het met zoeken naar vliegtickets. Je weet vanaf welke vluchthaven je vertrekken wil, wanneer je weg wil/terug wil komen en in welke tijdspanne je dit wil. En vervolgens komt de zoekmachine met een resultaat van de beste aanbiedingen bij verschillende vliegmaatschappijen. Daarbij staat ook vermeld wat de meest ideale vliegtijden zijn in de categorie die je zoekt. Hoe simpel kan het zijn? Zo’n dergelijke ‘slimme zoekmachine’ zou je ook voor je formatieplanning willen hebben.

Dus: wie heb ik in dienst, welke kwalificaties heeft hij/zij, over hoeveel FTE praten we, op welke afdeling kom ik mensen tekort en waar heb ik uren over? En wie kan ik dan het beste benaderen? Zo’n dergelijke planningstool bestond nog niet, maar is er nu wel: de Formatiemonitor.

De Formatiemonitor helpt zorgorganisaties met het genereren van informatie rondom hun capaciteitsplanning. Het maakt niet uit welk ECD de zorgorganisatie gebruikt: de formatiemonitor is een onafhankelijke tool en kan overal op ingezet worden. Wel zo handig!

We komen graag bij jullie langs om meer uitleg te geven over de Formatiemonitor. Meer informatie nodig? Bezoek dan https://www.mijncaress.nl/formatiemonitor

 

[1] Bron: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2257408-zorg-komt-steeds-meer-personeel-tekort-we-moeten-nu-nee-verkopen.html

[2] Bron: https://www.trouw.nl/home/door-ziekteverzuim-lekt-een-half-miljard-euro-weg-uit-de-zorg~a7dda6b1/

Share This