In 24 uur tijd maar liefst 240 kilometer hardlopen, verdeeld over 6 verschillende etappes: dat is wat de HomeRun inhoudt.  Op 22 en 23 juni vindt dit evenement voor de derde keer plaats. De HomeRun is een sponsorloop waarmee geld ingezameld wordt voor Ronald McDonald Huizen. Als team kun je je opgegeven om mee te lopen. Meer over de HomeRun lees je hier.

En één van de teams die meeloopt dit jaar, is het team van PinkRoccade Healthcare. Dit team loopt specifiek voor het Ronald McDonald Huis in Utrecht. Hiermee heeft PinkRoccade namelijk een speciale band; zij deden eerder al vrijwilligerswerk in het huis (koken voor ouders en kinderen).

Het team van PinkRoccade Healthcare bestaat uit 17 personen van verschillende Business Units (Care, Ziekenhuizen en Hosting Services). Onze ‘eigen’ Mark Hogeboom, Accountmanager Care, loopt ook mee in dit team. Mark vertelt: “We splitsen ons op in twee teams van elk 5 hardlopers en een aantal begeleiders. Je loopt om en om etappes, zodat je elkaar kunt afwisselen. En dat wordt best pittig denk ik, want sommige etappes moet je ’s nachts lopen. Dus veel slapen is er niet bij. En ’s nachts staat er denk ik weinig publiek langs de kant om je aan te moedigen. Maar we coachen en motiveren elkaar dan onderling: opgeven is geen optie”.

Waarom loopt Mark mee?
Een 24-uur durende run, dat is niet niks. Wat is de motivatie van Mark om hieraan mee te doen? “Hardlopen is mijn grote hobby. Toen ik op intranet zag dat ze nog lopers zochten voor de HomeRun, werd ik meteen enthousiast. Hardlopen is een individualistische sport, maar het is juist gaaf om nu iets gezamenlijks te kunnen doen. En nog voor een goed doel ook. Daarnaast ken ik iemand persoonlijk die (helaas) gebruik heeft moeten maken van een Ronald McDonald Huis. Dat heeft veel indruk gemaakt. Mijn persoonlijke motivatie om mee te doen leg ik uit in dit filmpje”.

Op naar de 11.000 euro!
Het doel van de HomeRun is natuurlijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het team van PinkRoccade Healthcare heeft als doel om 11.000 euro in te brengen. Mark: “Van dat totaalbedrag wil ik proberen om 4.000 euro binnen te halen. Ik heb al een mooi bedrag bij elkaar, maar ik ben er nog niet helemaal. Het zou echt te gek zijn als ik dit bedrag kan halen. Hoe meer, hoe beter!”.

Wil jij Mark helpen om zijn doel te bereiken? Doneren kan hier (t/m 23 juni).

Share This