In dit artikel lees je hoe het uitfaseren van de Oracle database de doorontwikkeling van mijnCaress simpeler maakt.

Onder het motto ‘Simpel.Samen.Open.’ werkt PinkRoccade Care aan de doorontwikkeling van mijnCaress. ‘Simpel’ slaat daarbij niet alleen op dat mijnCaress steeds simpeler wordt in gebruik voor de eindgebruikers, maar dat we deze versimpeling ook doorgevoeren onder de motorkap van mijnCaress.

Van het verleden naar het heden

De oorsprong van mijnCaress gaat terug tot 1990. De ontwikkeling van het huidige mijnCaress Basis is indertijd gestart op basis van een Oracle database.

In de loop der tijd is gekozen om over te stappen naar Microsoft SQLServer als database. Nagenoeg alle klanten die gebruik maken van mijnCaress waren al over naar Microsoft SQLServer als database. Toch waren er nog enkele klanten die gebruik maakten van de Oracle database.

Dit betekent dat de ontwikkelafdeling van mijnCaress gedurende een periode alle ontwikkel- en testwerkzaamheden uit moest voeren tegen twee databases: Oracle én Microsoft. De SQL-queries voor deze databases zijn niet altijd gelijk; in veel gevallen moest er dus dubbel onderhoud uitgevoerd worden. En alle functionaliteit moest dubbel getest worden; zowel op een Oracle als Microsoft database.

Nieuwe klanten werden standaard aangesloten op de Microsoft database en de klanten met een Oracle database werden één voor één gemigreerd van Oracle naar Microsoft. Nu is ook de laatste Oracle database over naar Microsoft SQLServer, waardoor we nieuwe releases van mijnCaress enkel nog hoeven te ontwikkelen voor en testen op Microsoft SQLServer.

Wederom een belangrijke mijlpijl in het bereiken van de productvisie ‘Simpel.Samen.Open.’!

Meer weten?

Wil jij meer weten over de werkwijze van mijnCaress Ontwikkeling of over de architectuur van mijnCaress? Neem dan contact met mij op via ruud.steeghs@pinkroccade.nl of via 06 4339 2592.


Ruud Steeghs is sinds 1 november 2017 manager R&D van mijnCaress. Voor die tijd werkte hij onder meer als manager Ontwikkeling bij zorgverzekeraar VGZ en ICT-dienstverlener Sogeti. 

Share This