Vorige week publiceerde Vilans het artikel “Datagedreven zorg: De opkomst van een steeds “intelligenter” Elektronisch Cliënten Dossier”. In dit artikel vertellen twee datawetenschappers over de opkomst van een steeds slimmer ECD, door toepassingen op basis van AI (kunstmatige intelligentie) hierin te integreren. PinkRoccade Care deelt de visie zoals deze in het artikel naar voren komt.  Wij passen verschillende ontwikkelingen op het gebied van beeld en spraak, zoals die in het artikel genoemd worden, al toe of zijn op dit moment bezig met het testen hiervan. In dit artikel lichten wij 2 voorbeelden hiervan uit op basis van ons credo Simpel. Samen. Open: de Flitzz beeldapp en de Zorgapp.

Beeldverwerkende en taalverwerkende technologie: de voorbeelden

PinkRoccade Care heeft afgelopen jaar samen met Veenman, software ontwikkelaar FileLinx en onze klant s Heeren Loo een unieke en beveiligde camera oplossing gebouwd: de Flitzz app.

Deze applicatie stelt zorgprofessionals in staat om foto’s en video’s van cliënten veilig op te nemen en aan hun elektronisch cliëntendossier (ECD) toe te voegen. De opgenomen beelden (zowel foto’s als video’s) streamen direct naar de Cloud en worden dus niet opgeslagen op het device waarmee ze zijn opgenomen. Veilig en praktisch dus. Met deze app komen wij tegemoet aan de toenemende behoefte binnen de zorg om via mobiele devices beelden veilig vast te leggen en te delen, ten gunste van het behandelen van de cliënt. Het gebruik van beelden verhoogt de kwaliteit van de zorg

Deze innovatieve app is afgelopen jaar zelfs genomineerd voor een Computable Award in de categorie Partnerproject van het jaar én voor een Channel Award in de categorie Best Channel Project of the Year.

Op het moment van schrijven zijn we vanuit PinkRoccade Care ook bezig met een uitgebreide pilot rondom spraakgestuurd rapporteren bij verschillende ouderenzorginstellingen in het zuiden van Nederland. Wij doen dit samen met onder meer onze partner CareConnections. In hun Zorgapp, die gekoppeld is aan mijnCaress, hebben zij het spraakgestuurd rapporteren al mogelijk gemaakt. Belangrijk om te vermelden is dat alle zorggevoelige data veilig wordt opgeslagen. Het spraakgestuurd rapporteren is de eerste stap die PinkRoccade Care en CareConnections met elkaar zetten. Daarnaast is CareConnections ook al bezig met bijvoorbeeld spraakgestuurd bedienen/commando’s geven en gedefinieerde rapportages op basis van AI.

Simpel. Samen. Open

Bij alle ontwikkelingen van mijnCaress houden we steeds de eindgebruiker voor ogen. De nieuwe technologieën moeten zijn of haar werk vergemakkelijken. Het moet steeds simpeler worden. Het maken van een foto voor in het dossier en het spraakgestuurd rapporteren verminderen de administratieve handelingen en leveren simpelweg tijdswinst op.

Al pratend rapporteren of een foto maken is nou eenmaal makkelijker voor veel mensen dan typend rapporteren. Helemaal voor degenen die minder handig zijn met een computer of iPad. Het maakt het werken daardoor ook nog eens laagdrempeliger.

De voorbeelden hierboven geven al aan dat wij doorontwikkelen samen met gespecialiseerde partners, zodat wij kwalitatief goede technologieën in ons ECD kunnen integreren. En deze niet allemaal zelf hoeven te (door)ontwikkelen. Deze vernieuwingen testen we vervolgens samen met onze klanten. Waardoor we sneller kunnen innoveren. Een win-win situatie.

Verder vinden wij het belangrijk dat we mijnCaress verder doorontwikkelen als open systeem dat gebaseerd is op standaarden zoals landelijke Zorg Informatie Bouwstenen (ZIB’s). De interoperabiliteit die dit bewerkstelligt, zorgt ervoor dat wij de communicatie van en naar mijnCaress naar andere systemen mogelijk maakt. Waardoor we nog meer tijdbesparing realiseren en de foutgevoeligheid vermindert.

mijnCaress als digitale assistent

Ik schreef in de inleiding van dit artikel dat “Datagedreven zorg: De opkomst van een steeds “intelligenter” Elektronisch Cliënten Dossier” onze visie ondersteunt. Wat is onze visie dan? En hoe zien wij mijnCaress in 2023? Simpel: als de digitale assistent voor de zorg:  https://vimeo.com/372601987/7d6850665e

Share This