Met het uitbrengen van deze release heeft het mijnCaress team een klein feestje te vieren. Met deze release hebben we namelijk onze tiende ZIB ingebouwd! (Patiënt, huisarts, bloeddruk, pols, temperatuur, lengte, gewicht, glucose, saturatie & BMI) ‘Mooi’ zult u denken ‘maar wat heb ik daar aan?’ Het inbouwen van ZIB’s is natuurlijk geen doel op zich maar desondanks heel waardevol. ZorgInformatieBouwstenen (ZIBs) stellen uw organisatie in staat tot samenwerken over meerdere systemen heen en verminderen de lasten voor eindgebruikers.

Zorg informatie bouwstenen

Door ZIB’s in te bouwen dragen we bij aan lange termijn doelstellingen zoals de ontsluiting van info naar PGO’s, KIK-V en de eOverdracht. Nu deze ZIB’s ingebouwd zijn kunnen we samen met partners kijken hoe we ze kunnen laten werken voor eindgebruikers, bijvoorbeeld door interactie met Ysis, Zorgdomein en de Zorgapp. Wij zouden deze ontwikkeling graag nog veel meer versnellen. Dat kan middels het subsidie programma InZicht. Samen met de GV mijnCaress en het InZicht programma bereiden we dit jaar een inschrijving voor. Wilt u hierin participeren? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Nieuwe cliëntplanning en cliëntportaal architectuur

De ZIB’s zijn niet de enige reden voor een feestje; dit is namelijk ook de release waarin de eerste versie van de mijnCaress Cliëntplanning gereed is. De nieuwe versie van de cliëntplanning is volledig op API’s gebaseerd en kent een Google Maps integratie. De oplossing kent diverse voordelen ten opzichte van de huidige cliëntplanning in het mijnCaress Medewerkerportaal. Overweegt u een pilot met de mijnCaress Cliëntplanning, neemt u dan contact op met uw accountmanager! We hebben ambities met het mijnCaress Cliëntportaal en willen functionaliteiten makkelijker ontsluiten naar cliënten en naasten. Hiervoor is het belangrijk dat onze hele oplossing dezelfde architectuur kent. Eerder hadden we het mijnCaress Medewerkerportaal al van een nieuwe motor voorzien. Vanaf deze versie draait het mijnCaress Cliëntportaal ook op Spring Boot; een open source framework gebaseerd op marktstandaarden. Hierdoor kunnen we sneller, beter en stabieler ontwikkelen.

Wet- en regelgeving

Tot slot; Deze release stelt u op tijd in staat om te voldoen aan nieuwe iStandaarden en met mijnCaress 5.4.2 (eind november) ook alle nieuwe berichtvormen. Dit stelt u in staat tot tijdige declaratie. Bereid uw organisatie tijdig voor en volg onze Supportal berichten en webinars!

Giel Smidt

Giel Smidt is Manager Product Management van mijnCaress.

Jurriaan Piek

Managing Director 06 - 4609 1384 jurriaan.piek@pinkroccade.nl

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share This