De eerste sneeuw van deze winter is gevallen en de kerstbomen zijn opgetuigd. We naderen de feestdagen en nemen langzaam afscheid van 2017. Ook wij kijken in deze nieuwsbrief terug én vooruit.

2018 wordt het jaar van de veranderende privacy wetgeving. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze Europese wet vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). In de AVG zijn de privacyrechten versterkt en uitgebreid. Afgelopen oktober gaven wij al een webinar over wat deze wet in de praktijk betekent en welke invloed dit heeft op mijnCaress als Elektronisch Cliënten Dossier. Uiteraard willen wij jouw organisatie graag ondersteunen om AVG-proof te worden.

Daarnaast hebben we komend jaar te maken met veranderende wet- en regelgeving binnen de Wet Langdurige Zorg (iWLZ) en de Wet Maatschappelijk Ondersteuning en Jeugdwet (iWMO/iJW). Begin 2018 brengen wij dan ook onze versie hiervoor uit. Onze afdeling Customer Care is helemaal op de hoogte van deze veranderingen en kan jouw organisatie hiermee helpen.

Want wij vinden het niet meer dan normaal om altijd tijdig op de hoogte te zijn van aanstaande wijzigingen en volgen ontwikkelingen op de voet. Dit doen we onder meer door aanwezig te zijn bij de landelijke (softwareleveranciers-)overleggen van uitvoerende organen. Of waar mogelijk proberen we de wijzigingen positief te beïnvloeden. Als individuele softwareleverancier of als actief lid van de OIZ, de brancheorganisatie van softwareleveranciers in de zorg. De Meetup sessie van 11 december van VWS, de MedMij sessies, e-Overdracht met Actiz en sparren met het Zorginstituut zijn recente voorbeelden hiervan. Zo zorgen wij ervoor altijd een betrouwbare partner te zijn voor onze klanten en tegelijk een belangrijke partner voor de uitvoerende organen als iStandaarden, ISD-regie, NZa (o.a. DBC’s), VeCoZo, Vektis en verder.

Laat je niet ondersneeuwen in deze veranderingen in wet- en regelgeving, vraag ons om hulp!

Maar eerst gaan we genieten van de feestdagen. Ik wens iedereen alvast hele fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2018!

Deze blog is gepubliceerd als voorwoord in de digitale nieuwsbrief van PinkRoccade Care. De rest van de nieuwsbrief lees je hier.

Jurriaan Piek

Managing Director 06 - 4609 1384 jurriaan.piek@pinkroccade.nl

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share This