Vanaf juni 2017 is mijnCaress 4.9 Omaha-gecertificeerd. De certificering  toont aan dat de Omaha System classificatie correct is ingebouwd in mijnCaress. Het certificaat is uitgereikt door Stichting Omaha System Support op basis van actuele Omaha-richtlijnen.

Omaha certificaat voor mijnCaress 4.9

Certificering door Stichting Omaha System Support

Omaha is een internationaal classificatiesysteem voor extramurale zorg. Omaha bevat gestandaardiseerde terminologie voor stappen in het verpleegkundig zorgproces. Stichting Omaha System Support certificeert ICT-leveranciers. Deze stichting heeft Vilans aangesteld als uitvoeringsorganisatie voor Omaha. Onderdelen van de certificeringsprocedure zijn:

  • Ophalen van gebruikerservaringen
  • Meekijken met zorgmedewerkers tijdens het gebruik van de software
  • Aanleveren van een export van de data

Door deze certificering bent u verzekerd van een ECD dat Omaha op een passende manier toepast.

Voor en door wijkverpleegkundigen

De ondersteuning van Omaha in mijnCaress kwam tot stand in co-creatie met wijkverpleegkundigen van klanten. Samen met in totaal 24 zorgmedewerkers ontwierpen en testten wij Omaha in mijnCaress. Op deze manier creëren we software die aansluit bij de praktijk.

Annabel Folkerts (wijkverpleegkundige bij AxionContinu): “mijnCaress stimuleert wijkverpleegkundigen om zelf actief na te denken over het zorgproces van de cliënt. Het bevat middelen om je te helpen in de verschillende fases van het zorgproces. Geen afvinklijstjes, maar procesondersteuning op het moment dat het ertoe doet. Hiermee kun je zelfstandig en professioneel werken.”

Samen verder

Wij bedanken onze klanten voor hun deelname aan de co-creatiegroep en kijken ernaar uit om samen de procesondersteuning in mijnCaress verder uit te breiden.

logo Amaris zorggroep logo AxionContinu logo Cordaan logo De Zorgcirkel logo Liberein logo Marente logo Privazorg logo Surplus zorg logo Treant zorggroep logo TriviumMeulenbeltZorg

Jurriaan Piek

Managing Director 06 - 4609 1384 jurriaan.piek@pinkroccade.nl

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share This