Vorige week berichtte de NOS: ‘Verpleegkundigen zijn faxen en overtikken van patiëntgegevens zat’. Met ons Elektronisch Cliënten Dossier mijnCaress, voor gehandicapten- en ouderenzorginstellingen, bieden wij een oplossing voor het werken op papier. Veel organisaties zijn de afgelopen jaren al naar volle tevredenheid overgestapt van papieren dossiers naar een ECD. Het verhaal van ouderenzorgorganisatie RSZK ZorgProfessionals uit Bladel is daar een voorbeeld van. Marianne van der Heyden, projectmanager ECD vanuit RSZK, beschrijft die transitie als volgt: “In totaal zijn 1400 dossiers omgezet van papier naar mijnCaress. Het grote voordeel daarvan is dat er nu maar één keer gegevens van een patiënt ingevoerd hoeft te worden. In het begin moesten we bij het invoeren nog wel even zoeken waar je wat kon vinden, maar eigenlijk wees zich dat ook vanzelf. Die gebruiksvriendelijkheid bleek ook wel uit het feit dat niemand is afgehaakt. Ik was daar in het begin nog wel een beetje bang voor. Wat nou als de, met name, oudere medewerkers die niet zo handig zijn met computers afhaken omdat ze niet meer op papier mogen werken? Maar er is geen enkele medewerker vertrokken na de ingebruikname van het ECD! ” https://www.mijncaress.nl/na-implementatie-hoe-gaat-het-met-mijncaress-bij-RSZK.

Samenwerken

In het artikel van de NOS lezen we verder dat medewerkers in de zorg willen dat ICT-leveranciers gaan zorgen de software beter gaat samenwerken, zodat de systemen onderling met elkaar gaan praten. Ik kan u vertellen, bij deze ICT-leverancier hoeft u daarvoor niet met uw vuist op tafel te slaan. Sterker nog, wij zijn juist volop bezig met het aangaan van samenwerkingsverbanden. Het slim partneren is één van de vier uitgangspunten van ons nieuwe productmanagement. Onze Manager Productmanagement Erik Schilperoort vertelt hierover: “Alle technologische vernieuwingen en innovaties in het zorglandschap zorgen er voor dat je snel toegevoegde waarde kunt realiseren door slim te partneren. Door onze krachten te bundelen en gebruik te maken van elkaars expertises, kunnen we in een zeer korte periode veel waarde toevoegen aan onze suite en daarmee aan onze klanten.”

Een recent voorbeeld hiervan is de samenwerking die wij als PinkRoccade Care zijn aangegaan met e-healtspecialist Boomerweb. De apps van Boomerweb worden geïntegreerd in mijnCaress, waardoor zorgprofessionals toegang krijgen tot de oplossingen van Boomerweb op het gebied van medicatiecontrole, elektronische toedienregistratie, beeldzorg en wondzorg. Zorgprofessionals kunnen vervolgen naadloos werken in beide systemen. Erik: “Met de innovatieve oplossingen van Boomerweb, slim geïntegreerd in het ECD, krijgt een zorgorganisatie écht meer grip op kwaliteit van zorg.”https://www.skipr.nl/actueel/id35473-pinkroccade-care-en-boomerweb-bundelen-krachten.html

Koppelen

Een andere manier van interoperabiliteit zijn onze koppelingen. Wij koppelen onze software, mijnCaress, met software van verschillende andere partijen, zodat gebruikers de informatie maar één keer hoeven invoeren. Begin november lanceren we de nieuwste versie van ons ECD, mijnCaress 4.11 en daarin zitten maar liefst 6 nieuwe koppelingen, waaronder een koppeling met de Landelijke Database Fysiotherapie en een koppeling met Zorgdomein. Die laatste stelt u bijvoorbeeld in staat om verwijzingen vanuit Zorgdomein te ontvangen en vast zoveel mogelijk informatie van de cliënt automatisch vast te leggen in mijnCaress. Overtypen of faxen is dan dus niet meer nodig.

Minder registratielast en betere kwaliteit van zorg

Door ons streven naar interoperabiliteit in zorgketen zijn wij ervan overtuigd dat wij niet alleen de registratielast van de zorgmedewerkers verminderen, maar dat wij ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een betere kwaliteit van zorg en het welzijn van cliënt.

Share This