Het elektronisch cliƫntdossier mijnCaress behaalde de Groene Vinken voor iWmo en iJw 2017. De Groene Vink is een kwaliteitsborging van Zorginstituut Nederland voor softwareleveranciers die werken met iStandaarden. Het geeft de zekerheid dat de berichten die binnen hun softwaresysteem gegenereerd worden, in orde zijn.

Op 9 maart reikte de organisatie de Groene Vinken uit bij Stichting echtWaar in Utrecht. Deze stichting was dit jaar verantwoordelijk voor het Groene Vink-kunstwerk. Het kunstwerk werd gemaakt in de werkplaats keramiek, waar mensen met een arbeidsbeperking werken. De Groene Vinken worden uitgereikt na een succesvol testtraject op de nieuwste versies voor de berichtenstandaard voor de Wmo en Jeugdwet. iWmo 2.1 en iJw 2.1 gaan landelijk op 12 juni in. Hiermee is PinkRoccade klaar voor deze nieuwe standaarden en kunnen klanten ruim op tijd deze implementeren.

Kwaliteitsborging voor softwareleveranciers
Softwareleveranciers, zowel van gemeenten als zorgaanbieders, kunnen bij Zorginstituut Nederland een Groene Vink behalen voor de berichten iWmo- en iJw-standaarden. Een Groene Vinken-procedure voor de iWLZ-standaard heeft Zorginstituut Nederland dit jaar niet, vanwege de geringe wijzigingen in deze standaard.

Kijk voor meer informatie op www.istandaarden.nl.

Martijn Delemarre neemt de Groene Vink in ontvangst namens PinkRoccade Care

Share This