Wij vinden het belangrijk om steeds te blijven vernieuwen. Niet alleen binnen mijnCaress, maar ook binnen ons team. Sinds 1 november 2017 werkt Ruud Steeghs bij ons als Manager Research & Development. Zijn komst betekent niet alleen een nieuw gezicht in het team, maar ook een omslag in de aanpak binnen zijn afdeling.

Nieuwe aanpak succesvolle softwareontwikkeling

Ruud heeft zeven uitgangspunten geformuleerd voor succesvolle software ontwikkeling. Aan de hand daarvan zal de afdeling R&D een aantal veranderingen ondergaan dit jaar. In zijn blog ‘Een nieuwe kijk op de ontwikkeling van mijnCaress’ beschrijft hij zijn eerste 100 dagen binnen mijnCaress en gaat hij dieper in op zijn zeven uitgangspunten en hoe deze zullen gaan gelden binnen zijn afdeling. Een must read dus!

Diagnose Transformatie

Ook de wereld om ons heen verandert en vernieuwt iedere dag. Daarom sluiten wij graag aan bij programma’s die deze vernieuwingen stimuleren. Wij vinden namelijk dat wij als IT-specialist in de zorg een belangrijke rol kunnen en moeten spelen in deze vernieuwingen.

Zo zijn wij trotse partner van het programma Diagnose Transformatie. Dit programma pleit voor een systeem waarin de specifieke behoeften van een persoon centraal staan en waar aandoeningen en zorggebruik met inzet van de juiste technologie kunnen worden voorspeld. Uitgangspunt hierbij is steeds dat onze gezondheidszorg betaalbaar, toegankelijk en van goede kwaliteit is en blijft. Of, zoals Diagnose Transformatie dit zelf zo mooi verwoordt: “Een systeem waarin Persoonlijke, Preventieve, Participatieve en Predictieve zorg centraal staat.”

De uiteindelijke doelstelling van het programma is dat we met z’n allen moeten transformeren van diseasemanagement naar healthmanagement. In de afgelopen jaren hadden wij een actieve rol in de ontwikkeling van de toolbox van Diagnose Transformatie, participeerden wij in de bijeenkomsten van de partners en organiseerden wij netwerkmomenten. Afgelopen december is het boek Zorg Enablers 2018 uitgekomen, waarin 22 technologische ontwikkelingen in de Westerse gezondheidszorg worden besproken. Hiermee geven wij bestuurders en zorgprofessionals handvatten om te starten met de verandering.

Zorg & ICT

Graag praten wij met je verder over interne en externe vernieuwingen op de Zorg & ICT beurs. Ook dit jaar zijn wij hier weer aanwezig op de stand van PinkRoccade Healthcare, C094. Iedere dag geven wij een mini-informatiesessie op de stand over verschillende onderwerpen. Meer informatie hierover vind je in het nieuwsbericht verderop in deze nieuwsbrief. Een afspraak met mij of één van onze accountmanagers op de beurs is altijd mogelijk. Neem hiervoor contact op met de betreffende persoon. Toegang tot Zorg & ICT is gratis na aanmelding: https://www.databadge.net/zict2018/reg/?link=6f6fccc8981c28704d7f&lan=NL

Graag tot ziens op 17, 18 of 19 april in de Jaarbeurs!

Deze blog is gepubliceerd als voorwoord in de digitale nieuwsbrief van PinkRoccade Care. De rest van de nieuwsbrief lees je hier.

Jurriaan Piek

Managing Director 06 - 4609 1384 jurriaan.piek@pinkroccade.nl

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share This