Half september verscheen een artikel van de NOS waarin medewerkers in de zorg aangeven veel tijd kwijt te zijn aan het overtikken, printen en faxen van gegevens van patiënten en cliënten. In ditzelfde artikel lezen we verder dat die medewerkers in de zorg willen dat ICT-leveranciers gaan zorgen dat software beter gaat samenwerken, zodat de systemen onderling met elkaar gaan praten. Ik kan je vertellen, bij deze ICT-leverancier hoef je daarvoor niet met je vuist op tafel te slaan.

Partneren en koppelen

Sterker nog, wij zijn juist volop bezig met het aangaan van slimme samenwerkingsverbanden. Zodat we op een snelle manier toegevoegde waarde kunnen realiseren binnen ons ECD.

Een andere manier van interoperabiliteit zijn onze koppelingen. Ook in onze aanstaande release hebben wij weer 6 koppelingen gerealiseerd die ervoor zorgen dat gebruikers van mijnCaress de gegevens maar één keer hoeven in te voeren. Meer informatie over deze koppelingen vind je in de preview van vorige maand: https://www.mijncaress.nl/preview-411-integraties.

Leestips

In het artikel ‘Overtikken cliëntgegevens helemaal niet nodig’ verderop in deze nieuwsbrief gaat onze collega Manon Pleiter verder in op hoe wij streven naar interoperabiliteit in de zorgketen. Daarnaast raad ik je aan ook de blog van Ruud Steeghs, onze manager R&D te lezen. Vanaf 2019 leveren we namelijk geen 2, maar 4 releases per jaar op. Ruud vertelt in zijn blog over het hoe en waarom.

Ook horen we graag van jullie hoe de zorgorganisaties van nu bezig zijn met innovatie in de zorg. Doen jullie veel met e-health of hebben jullie een projectgroep rondom Domotica? Wij horen het graag! In ruil daarvoor geven wij het 15x het boek Diagnose Transformatie – een toolkit voor grensverleggers in de zorg t.w.v. €29,95 weg: https://www.mijncaress.nl/winactie-boek-diagnose-transformatie.

Deze blog is gepubliceerd als voorwoord in de digitale nieuwsbrief van PinkRoccade Care. De rest van de nieuwsbrief lees je hier.

Jurriaan Piek

Managing Director 06 - 4609 1384 jurriaan.piek@pinkroccade.nl

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Share This