Van verbinden naar samen
Lees online  •  Afmelden  •  Doorsturen
 

 

Nieuwsbrief #23
april 2019
header
Van verbinden naar samen
Martijn Bakkers_png.pngDoor te verbinden creëer je de mogelijkheid tot samenwerking. Dat is een thema waar wij dagelijks mee bezig zijn. Samenwerken kan op vele vlakken, dat blijkt ook weer in deze nieuwsbrief. Dat samenwerking leidt tot iets moois bewijst Fundashon Verriet. Fundashon Verriet is een zorginstelling gevestigd op Curaçao. Na een zorgvuldig uitgevoerd selectietraject zijn we in gezamenlijkheid gestart met de implementatie. Wij vertellen u alles over onze opgedane ervaring in de klantcase verderop in deze nieuwsbrief. Een samenwerking op heel ander terrein heeft plaatsgevonden in Nederland. We hebben samen met 3 andere organisaties, ’s Heeren Loo, Veenman, FileLinx een nieuwe app in het leven geroepen: Flitzz. Deze ontwikkeling is niet ongezien gebleven, inmiddels is de Flitzz app doorgedrongen tot de laatste nominaties van de Computable Award in de categorie ‘ICT projecten in de Zorg’. De bekendmaking van de winnaar is in oktober van dit jaar.
– Martijn Bakkers, Managing Director PinkRoccade Care –

 

 
InZicht gepubliceerd
E-overdracht wordt verplicht, aanbesteding proeftuinen InZicht geopend

Begin april publiceerde het Ministerie van VWS het Versnellingsprogramma gegevensuitwisseling Langdurige Zorg, oftewel InZicht. Om als zorginstelling subsidie te krijgen vanuit dit programma, moet u zich (individueel of als samenwerkingsverband) voor 13 mei 2019 aanmelden als proeftuin binnen één van de 17 vastgestelde kavels. 

Helpende handen Clientportaal
Cliëntportaal mijnCaress voorziet al ruim 26.000 mantelzorgers en helpende handen in behoefte

Uit het onderzoek 'Helpende handen' van Nictiz blijkt dat mantelzorgers en helpende handen behoefte hebben aan een cliëntportaal dat de communicatie tussen hen en professionals vergemakkelijkt. Wij herkennen dit signaal en zijn trots dat wij al ruim 26.000 van die mantelzorgers en helpende handen ondersteunen met ons mijnCaress Cliëntportaal. 

 
   
Webinar release mijnCaress 4.13
Blijf op de hoogte: mijnCaress 4.13 webinar
Donderdag 18 april is het zover, mijnCaress 4.13 wordt vrijgegeven! Omdat wij sinds januari 2019 elk kwartaal uitbrengen, organiseren wij niet mee voor elk van die releases een inspiratiesessie. Wij hebben ervoor gekozen om de inhoud van mijnCaress 4.13 aan u te presenteren tijdens een webinar.
 
Fundashon Verriet
Fundashon Verriet en mijnCaress: een implementatietraject op Curaçao

Bij zorgaanbieder Fundashon Verriet werkte men nog niet met een geïntegreerd informatiesysteem ter ondersteuning van haar zorgprocessen. De verwerking van cliëntgegevens gebeurde deels digitaal en deels handmatig. Na het aanleveren van offertes, demonstraties en een klantbezoek koos de selectiecommissie unaniem voor mijnCaress als meest wenselijke ECD. En daarmee begon voor zowel Fundashon Verriet als PinkRoccade Care een uniek implementatietraject. 

Flitzz app
Flitzz: een veilige en praktische beeld-app voor ’s Heeren Loo

Samen met zorgorganisatie ’s Heeren Loo, Veenman en software ontwikkelaar FileLinx hebben wij gewerkt aan een unieke en beveiligde camera oplossing: Flitzz. Deze applicatie stelt zorgprofessionals in staat om foto’s en video’s van cliënten veilig op te nemen en aan hun ECD toe te voegen. De opgenomen beelden streamen direct naar de Cloud en worden dus niet opgeslagen op het device waarmee ze zijn opgenomen. Veilig en praktisch: een belangrijke verbeterslag in het werk van de zorgprofessional!

 
Groene Vink 2019
Groene vink voor iWmo en iJw 2019
Wij kunnen een nieuwe Groene Vink aan onze kunstcollectie toevoegen! Ook dit jaar voldoet mijnCaress weer aan de iStandaarden voor iWmo 2.3 en iJw 2.3. Wij danken Zorginstituut Nederland voor het toekennen van de Groene Vink aan mijnCaress en Stichting Odion voor het maken van het kunstwerk!
 
Poster InZicht
Meer informatie over InZicht, VIB’s en MedMij? Vraag de gratis poster aan!

Heeft uw organisatie nog niet helemaal helder hoe het nu precies zit met InZicht, MedMij, VIB’s etc.? Wij hebben hiervoor een poster ontwikkeld die u inzicht geeft in de huidige ontwikkelingen. U kunt deze poster (A0 formaat) gratis aanvragen.

Oproep onderwerpen Clientportaal
Oproep: onderwerpen bijeenkomst Cliëntportaal

Werkt uw organisatie met het mijnCaress Cliëntportaal? Dan nodigen wij u graag uit voor een bijeenkomst over dit portaal dat wij in juni gaan organiseren. Om de inhoud van deze bijeenkomst zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw behoefte, hebben wij uw input nodig.

 
Save the date: 21 mei ALV van de Gebruikersvereniging! Ben je erbij?
Reserveer alvast in je agenda! De datum voor de komende Algemene Leden Vergadering (ALV) is bekend. Dinsdag 21 mei vindt deze plaats bij Zorghotel Domstate in Utrecht.

Natuurlijk praten we je bij over onze activiteiten en de thema’s waar we in 2019 gezamenlijk met onze leden en het mijnCaress team aan werken. Zo staan we stil bij de onderwerpen learning, gebruiksvriendelijkheid en interoperabiliteit. Maar ook geven we een update over de ontwikkelingen op het gebied van testkwaliteit en delen we met jullie het Plan van Aanpak dat is opgesteld vanuit de audit met Omnext rondom software kwaliteit.
 
Wat staat er op de kalender?
Webinar100x100.jpg
23 april - 14.00 - 15.00 uur

Webinar100x100.jpg
2 mei - 14.00 - 16.00 uur 

Logo GV.jpg

21 mei - 14.00 - 15.00 uur
 
 
 
Blijf op de hoogte!
 
Afmelden   •   Lees online   •   Doorsturen