Samen door
Lees online  •  Afmelden  •  Doorsturen
 

 

Nieuwsbrief #24
mei 2019
header
Samen door
Martijn Bakkers_png.pngDe afgelopen periode ben ik bij veel organisatie die mijnCaress gebruiken langs geweest. Ik ben gastvrij ontvangen en heb goede gesprekken kunnen voeren. Gesprekken over onderwerpen die spelen bij u. Werkgelegenheid, digitalisering en samenwerking, zijn veelgehoorde thema’s. Deze gesprekken geven mij energie om daar samen met u op door te gaan.
– Martijn Bakkers, Managing Director PinkRoccade Care –

 

 
Partnership CareConnections
CareConnections en PinkRoccade Care gaan intensief partnership aan

Minder administratie en meer cliënttijd. Daar staan zowel CareConnections als PinkRoccade Care voor. Beide organisaties slaan daarom de handen ineen en kiezen voor een intensief, meerjarig partnership. mijnCaress wordt gekoppeld aan de Zorgapp van CareConnections: de mijnCaress Zorgapp. 

Informatiebeveiliging
Informatieveiligheid: meer, sneller en veiliger!

Eén van de pijlers van succesvolle software ontwikkeling is om snel feedback op te halen en te verwerken. Bij de ontwikkeling van mijnCaress heeft dat geleid tot een verdubbeling van het aantal releases per jaar terwijl daarnaast al elke 14 dagen een zogenoemde patchrelease kan worden uitgebracht als dat nodig is. Om de veiligheid van de software gelijke tred te laten houden, wilden we extra stappen zetten op het gebied van informatieveiligheid.

 
   
Externe audit mijnCaress
Blog Ruud Steeghs: Doorontwikkelbaarheid en toekomstvastheid van mijnCaress zijn geborgd
In 2018 is een audit uitgevoerd op de doorontwikkelbaarheid en toekomstvastheid van mijnCaress. Op de Algemene Ledenvergadering  van de Gebruikersvereniging mijnCaress presenteerde ik de resultaten van de audit én de acties die wij nemen om deze twee punten  te borgen en zelfs te vergroten.
 
Formatiemonitor
Hoe plan je je formatie goed in?

Personeelstekort. Planningsproblemen. Afdelingen die gedwongen hun deuren moeten sluiten. Patiënten die niet aangenomen worden vanwege personeelstekort. Het zijn gebeurtenissen die helaas veel voorkomen in de zorg. Antwoorden op vragen als “welke formatie heb ik?”, “welke formatie heb ik nodig?” en “hoe zet ik deze formatie slim in?”, zijn dan ook binnen elke zorgorganisatie actueel. Maar kom je tot die antwoorden?

Subsidieaanvraag inZicht
Vraag nu subsidie aan voor InZicht modules

In april lanceerde het ministerie van VWS het programma InZicht. Dit programma moet de digitale gegevensuitwisseling in de langdurige zorg versnellen. Gegevensuitwisseling tussen cliënt en zorgprofessional, tussen zorgprofessionals onderling én tussen de langdurige en curatieve zorg. Er bestaan binnen dit programma twee subsidiestromen waar zorginstellingen zich op kunnen aanmelden.

 
   
E-learning vragenlijsten
E-learning vragenlijsten beschikbaar
Vanaf mijnCaress 4.13 zijn de zorgdossierfuncties rondom het invullen van vragenlijsten niet meer beschikbaar. Hier is de functionaliteit vragenlijst voor in de plaats gekomen. Om de eindgebruiker bij deze wijziging te ondersteunen hebben wij een korte e-learning gemaakt van deze nieuwe functionaliteit.
 
HomeRun_260x165.jpg
Mark Hogeboom loopt de HomeRun

In 24 uur tijd maar liefst 240 kilometer hardlopen, verdeeld over 6 verschillende etappes: dat is wat de HomeRun inhoudt. Op 22 en 23 juni vindt dit evenement voor de derde keer plaats. De HomeRun is een sponsorloop waarmee geld ingezameld wordt voor Ronald McDonald Huizen. Eén van de teams die meeloopt dit jaar, is het team van PinkRoccade Healthcare.

Release_260x165.jpg
Highlights mijnCaress 4.13

Donderdag 18 april is mijnCaress 4.13 vrijgegeven. In deze release zitten weer veel vernieuwingen die interessant kunnen zijn voor jouw organisatie. Waaronder optimalisatie in het gebruik van het dossier (rapportages/vragenlijsten), COV/WID/BSN checks door de zorg en optimalisatie in het gebruik van de backoffice.

 
Terugblik ALV: binden en verbinden als centraal thema

Dinsdag 21 mei werden alle leden van de Gebruikersvereniging welkom geheten bij Zorghotel Domstate in Utrecht voor de eerste Algemene Leden Vergadering van dit jaar. De ledenvergadering stond in het teken van het thema binden & verbinden dat in 2019 centraal staat binnen de Gebruikersvereniging. Met het delen van verschillende mooie initiatieven werd duidelijk hoe dit thema in de praktijk wordt gebracht. We praten je graag kort bij.
 
Wat staat er op de kalender?
Clientportaal100x100.jpg
18 mei - 09.30 - 13.30 uur
 
 
 
Blijf op de hoogte!
 
Afmelden   •   Lees online   •   Doorsturen